Onzeker door litteken...

ONZEKER DOOR LITTEKENS

Een litteken kan mensen heel onzeker maken. In tegenstelling tot tekenende littekens zijn de gevolgen hiervan op psychisch en sociaal gebied minder zichtbaar en daarom ook veel minder bekend.

Veel mensen schamen zich ervoor en hebben het gevoel dat ze om die reden worden bekeken.  De ongevraagde en vaak ongewenste reacties van je omgeving maken het nog veel moeilijker. Dit geeft jou beperkingen in vrijheid, waardoor je altijd aangepaste kleding draagt om het te verbergen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om littekens te behandelen.  Als het gewenste resultaat uitblijft, is de teleurstelling des te groter. Je bent veel tijd, vaak maanden... als geld kwijt. Maar wat is er wel mogelijk om littekens minder opvallend te maken? 

LITTEKEN THERAPIE en LITTEKEN CAMOUFLAGE kan wellicht de oplossing zijn !

Elk individu bepaald zelf of ze litteken camouflage willen laten toepassen. De reden hiervoor is voor elk individu anders. Veelal weten andere mensen niet dat u een litteken heeft waarvoor u zich schaamt. Of hebben uw naasten er een mening over, en vinden het onzin om er aan te laten behandelen. 

Waar het uiteindelijk omgaat bent u zelf; het is uw lichaam en uw beslissing. Er zijn uit een lopende redenen waarom mensen bij mij komen voor medische tatoeage. Hier onder ziet u een overzicht van littekens:

§  t.g.v. operatie

§  na plastische chirurgie

§  trauma / ongeval littekens

§  brandwonden / huidtransplantatie

§  borst reconstructie t.g.v. borstkanker

§  geen wenkbrauwen/wimpers na chemo

§  borst reconstructie t.g.v. borstverkleining/vergroting

§  tepel/tepelhof necrose t.g.v. borst reconstructie

§  t.g.v. haartransplantatie (FUT / FUE)

§  striae

§  t.g.v. tracheastoma

§  automutilatie

§  scarification

§  laser behandelingen; littekens en/of verstoorde pigmentatie (witte vlekken)

§  dwangstoornis trichotillomanie

§  alopecia areata ofwel pleksgewijs kaalheid

§  vitiligo ofwel pigmentloze huid

§  verkeerd gezette permanente make up

Foto: Deze cliënt heeft de volgende behandelingen ondergaan: 1. Litteken Therapie. 2. Thuisgebruik van Dermaroller met speciaal serum. 3. Resultaat na twee Litteken Camouflage behandelingen.
BEHANDELING VAN LITTEKENS

Het is belangrijk om te beseffen dat de meeste littekens nooit zullen verdwijnen. Wel kan het uiterlijk van het litteken sterk worden verbeterd. Het kan zachter, vlakker en minder zichtbaar worden. Ook kunnen ongemakken zoals pijn, roodheid en jeuk verminderen. Er zijn diverse behandelingen om littekens minder zichtbaar te maken. De behandelingen die u bij Hennita kunt laten uitvoeren zijn Medische Tatoeage (algemeen), litteken camouflage en litteken therapie.


LITTEKEN THERAPIE


Het doel van LITTEKEN THERAPIE is dat het litteken versoepelt, gaat slinken, egaliseert en de elasticiteit en stevigheid van het litteken verbeterd.
Ook littekens die aanvoelen als harde kabels, “op de huid” liggende, verzonken of putjes (acne) littekens, met afwijkende kleuren kunnen met een speciale techniek behandeld worden om deze soepeler te krijgen, kleur en structuur te egaliseren. Er zijn verschillende methoden om een litteken te behandelen:

  1. DermaPen
  2. PMU-apparaat
  3. MesoGun
  4. Derma-roller (thuis gebruik)
A L G E M E E N | Met naaldjes worden kleine kanaaltjes in het litteken aangebracht. Dit stimuleert het litteken op een natuurlijke manier te herstellen. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) met als resultaat dat het litteken versoepelt, gaat slinken en egaliseert en de elasticiteit en stevigheid van het litteken verbeterd.

De verklevingen zullen afnemen (met name bij littekens t.g.v. brandwonden), waardoor het litteken soepeler wordt.  Zodoende zullen pijnklachten verminderen en de bewegingsvrijheid zal toenemen.  Ook de kleur zal meer egaliseren, waardoor het litteken minder opvalt.

U I T G E L I C H T | Met de DermaPen worden spectaculaire resultaten geboekt.  Bij deze techniek maken naaldjes van chirurgisch staal honderden micro kanaaltjes in de huid zonder deze te beschadigen! De techniek gaat uit van het principe van het eigen herstel mechanisme van de huid. De minuscule naaldjes brengen het hoogwaardige serum in het litteken en stimuleren hiermee sterk de doorbloeding. Tijdens het genezingsproces worden essentiële huidstructuren zoals haarvaten en poriën aangelegd wat resulteert in de aanmaak van nieuw opperhuid. Littekens maar worden snel en effectief verminderd en STRIAE kan zelfs helemaal worden verwijderd.

- U kunt LITTEKEN THERAPIE als losse behandeling ondergaan of in kuurverband.
- In kuurverband word de behandeling om de 2 weken gegeven gedurende 3 tot 5 maal.
Medische Tatoeage kan u helpen weer zelfverzekerd te voelen, waardoor de uiterlijke kwaliteit van het leven sterk verbeterd!

LITTEKEN-CAMOUFLAGE
Het doel van LITTEKEN CAMOUFLAGE is een litteken zodanig in te pigmenteren met huidskleurpigmenten, dat deze niet meer opvalt.
Met een steriel naaldmodule bestaande uit fijne naaldjes wordt het litteken ingekleurd met camouflerende huidskleur-pigmenten of pigment-inkten. Deze camouflage pigmenten of pigment-inkten zijn in verschillende kleuren en kunnen indien nodig gemixt worden om de perfecte kleur te creëren die gelijk zijn aan de kleuren van verschillende huid typen. Dit is de combinatie die er voor kan zorgen dat iets op een mooie vakkundige wijze aan uw lichaam gecorrigeerd kan worden. 


LITTEKEN THERAPIE INTAKE GESPREK + BEHANDELING vanaf €100
  • Prijsstelling wordt bepaald aan de hand van de grote en soort litteken.
  • Ontsierende plekken in gezicht, hals of elders op het lichaam worden hiermee snel en effectief verminderd of zelfs helemaal verwijderd. 
  • U kunt LITTEKEN THERAPIE als losse behandeling ondergaan of in kuurverband.
  • In kuurverband word de behandeling om de 2 weken gegeven gedurende 3 tot 5 maal.
Uiterst geschikt voor het behandelen van:
  1. ONRIJPE LITTEKENS ( tot 4 jaar) zijn vaak rood, jeukend of pijnlijk en licht verheven.
  2. RIJPE LITTEKENS (ouder dan 4 jaar) zijn vaak (te) lichtgekleurd en vlak.
  3. ATROFISCH LITTEKENS is gewoonlijk een holte die lager ligt dan de omliggende huid.
  4. HYPERTROFISCH LITTEKENS is meestal verhoogd, maar qua grootte gelijk aan de verwonding. Dit litteken is gewoonlijk rood, dik en gezwollen en kan pijnlijk zijn of jeuken, maar breidt zich niet uit buiten de plaats van de oorspronkelijke verwonding.
  5. KELOID is een woekering van littekenweefsel en ligt dik, en onregelmatig op de huid, waarbij het zich uitbreidt buiten de plaats van de oorspronkelijke verwonding. Het litteken ziet er vaak rood uit of is donkerder van kleur dan de omliggende huid. komt voornamelijk voor bij mensen met een getinte huidskleur.
  6. ACNE LITTEKENS

MEDISCHE TATOEAGE INTAKE GESPREK + KLEURENMATCH €85
(litteken camouflage, tepel/tepelhof tatoeage, overige tatoeage)

MEDISCHE TATOEAGE BEHANDELING per 30 min. €65
(litteken camouflage, tepel/tepelhof tatoeage, overige tatoeage)

Meer informatie over Litteken Therapie en Litteken Camouflage kunt u vinden op mijn websites: 


Hennita Wilts | Specialist in cosmetische & medische tatoeage en behandelingen

 06-4673 2080 
 Kerkstraat 20, 5165 CG Waspik   
 Hoofdstraat 8, 9501 CL Stadskanaal (gevestigd binnen Hair and more)

http://www.medischetattoo.nl/afspraak-plannen/


Reacties

  1. Is 1xbet korean legit? Get our review & reviews!
    We have listed everything you need to know about online sports betting in Asia and beyond. Our experts tell you whether a 1xbet korean real-life betting vua nhà cái site or a website is

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts