Apparatuur & pigmenten



Hier vind u een overzicht van het apparatuur en pigmenten waar ik mee werk.


Derma Medical – Perfect Liner

Meest geavanceerde Permanent Make-up apparatuur ter wereld.
Dit apparaat is zeer geavanceerd, modern, veilig en wordt ook in een aantal ziekenhuizen gebruikt. De Derma Medical is digitaal gestuurd en werkt op de millimeter nauwkeurig. Computergestuurde aansturing van de Perfect Liner pen zorgt dat de para medicalpen haar naalddruk onmiddellijk aanpast aan de huidstructuur van uw cliënt. Zo vereisen eyeliners een andere naalddruk dan wenkbrauwen of lippen. Ook kan het weefsel in één eyeliner of wenkbrauw sterk verschillen. De programmatuur van de Derma Medical onderscheidt iedere verandering in weefsel onmiddellijk en past de naalddruk ogenblikkelijk aan. Dit resulteert in nauwkeurig en veilig werken. Doordat u altijd met de optimale naalddruk werkt, wordt de pigmentatie ook egaler en mooier van toon. De naaldmodule zit steeds veilig vastgeklikt in het handstuk. De safety hygiëne module zorgt voor de meest hygiënische manier van werken. De naalden zijn allen Gamma gesteriliseerd, daarna steriel verpakt en van de allerbeste kwaliteit. Ook nadat u de naaldmodule uit de verpakking hebt gehaald en in de Derma medical pen hebt gezet blijft de naald blijft steriel totdat u de pen aanzet om daadwerkelijk te pigmenteren. Natuurlijk is de Derma medical CE en TÜV gekeurd. Er is zelfs een medisch CE certificaat verkrijgbaar voor het werken in O.K. van ziekenhuizen.


Para Medical handstuk 
Dit unieke Ecuri handstuk bevat een gepatenteerde techniek die pigmenteren nog makkelijker maakt. Deze pen timmert het pigment in de huid zonder de huid overmatig te beschadigen of te belasten.




Hairstrokes met mesjes is de nieuwste techniek voor het pigmenteren van wenkbrauwen. Voor deze vorm van Permanent Make-up is geen apparatuur nodig. De aangebrachte haartjes zijn flinterdun, messcherp en niet van echt te onderscheiden.

Pigmenten van Ecuri Cosmetics
De pigmenten van Ecuri Cosmetics zijn een begrip in de schoonheidsbranche. Iedere professional werkt er mee. Ze zijn GGD goedgekeurd en dus volkomen veilig. Daarnaast zijn er geen sterker geconcentreerde pigmenten verkrijgbaar in de markt. Ecuri-pigmenten spetteren en klonteren niet en zijn gegarandeerd kleurvast. Wenkbrauwbruin wordt dus niet rood of grijs en eyeliner Golden Brown wordt niet blauw.

Pigmenten van Swiss Color
Voor een perfecte permanente make-up kunt u niet zonder de beste pigmenten. De pigmenten van Swiss Color voldoen aan de strengste Nederlandse en Europese normen. De kleurstelling en kleurintensiteit zijn van hoge kwaliteit. De speciale toevoegingen zorgen voor steriele en stabiele kleuren en sluiten verkleuringen uit. De pigmenten drogen niet uit en zijn onderling uitstekend mengbaar. De huid verdraagt de kleuren optimaal. Uiteraard zijn de pigmenten voorzien van duidelijke (INCI) coderingen en voldoen ze aan de eisen en wettelijk verplichte informatie van de Keuringsdienst van Waren en de GG&GD.

Pigmenten van Bio Touch
BioTouch pigmenten zijn geformuleerd met ijzeroxiden waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor cosmetisch gebruik en micropigmentatie van het gezicht en lichaam. Omdat deze pigmenten meer van deze deeltjes bevatten neemt de huid elke druppel in de huid veel effectiever op. Het resultaat is dat deze minder vervagen en de kleuren zijn zeer natuurgetrouw. De pigmenten hebben een andere textuur en kwaliteit. Ze drogen niet uit zoals de meeste. De gebruikte microfijne deeltjes samen met Ethanol zorgen ervoor dat het pigment langzamer opdroogt en soepel waardoor deze prettiger werkt voor de behandelaar. 

Andere merken pigmenten zijn gebaseerd op organische verbindingen, maar organisch is niet altijd de beste keuze. Allergieën kunnen vaker voorkomen in organische stoffen. Sommige mensen zijn allergisch voor plantaardige kleurstof, en pigmenten met plantaardige kleurstof zijn niet stabiel. Sommige merken gebruiken zelfs industriële kleuren vergelijkbaar met autolak! Dit kan gevaarlijk zijn en kan een allergische reactie veroorzaken.

Naast ijzeroxiden zijn de zwarte tinten gebaseerd op koolstof, die dezelfde chemische samenstelling hebben als ons lichaam van nature in zich heeft, zodat er nog meer voorzorg is tegen een kans van een allergische reactie.Meer dan 50.000 permanent make-up artiesten gebruiken deze pigment in 33 verschillende landen dagelijks.

Reacties

Populaire posts